Luovan työn asialla

Me Kopiostossa mahdollistamme tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla varmistamme, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Olemme Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Lue lisää Kopiostosta

Miten saan Kopiosto-korvauksia?

Antamalla Kopiostolle valtuuden hallinnoida tekijänoikeuksiasi voimme huolehtia eduistasi ja oikeuksistasi. Maksamme vuosittain miljoonia euroja tekijänoikeuskorvauksia suoraan tekijöille sekä jäsenjärjestöjemme kautta. Huolehdimme, että saat teostesi käytöstä sinulle kuuluvat korvaukset.

Av-tekijänoikeussopimus av-tekijöille
Kopiosto-valtakirja tekstin ja kuvan tekijöille
Tietoa av-korvauksista

Hanki meiltä lupa teosten käyttöön

Teosten kopiointiin ja käyttöön yrityksissä tai oppilaitoksissa tarvitaan yleensä teosten tekijöiden ja kustantajien lupa. Meiltä saat kattavan luvan useisiin teosten käyttötilanteisiin, oli kyse televisio-ohjelmista tai kuva- ja tekstiaineistoista. Lupien myynnistä kerätyt korvaukset mahdollistavat luovan alan ja ammattimaisen sisältötuotannon tulevaisuuden.

Luvat teosten käyttöön
Yritysten kopiointiluvat
Tv-ohjelmien opetuskäyttö

Tekijänoikeuslain uudistaminen 2022

EU hyväksyi uuden direktiivin tekijänoikeudesta ja lähioikeuksista digitaalisilla sisämarkkinoilla. Direktiivin tavoitteena on modernisoida lainsäädäntöä, yhdenmukaistaa tekijänoikeuksia, parantaa oikeudenhaltijoiden asemaa ja taata yhdenvertaiset toimintamahdollisuudet digimarkkinoilla EU:ssa.

Tekijänoikeusdirektiivi piti sisällyttää osaksi Suomen lainsäädäntöä vuonna 2021, mutta toimeenpano on viivästynyt. Tällä hetkellä hallituksen esitys uudesta tekijänoikeuslaista on eduskunnan käsittelyssä.

Tekijänoikeuslaki on luovan alan perusta, ja Kopioston näkemys on, että valtaosa direktiivistä tulisi viedä sananmukaisesti Suomen lakiin.

Lue lisää uudistuksesta

Kopiosto Uutiset -uutiskirje

Kopiosto Uutiset ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä esittelemme luovan alan tekijöitä ja kerromme ajankohtaisista Kopioston ja tekijänoikeusalan tapahtumista.

Tilaa Kopiosto Uutiset

Hauska tapa oppia tekijänoikeuksia!

Kopiraittila on tuottamamme ilmainen, pelillinen verkkomateriaali tekijänoikeuksien opettamisen ja oppimisen tueksi. Sivusto tarjoaa pelillistä materiaalia peruskoulun eri luokka-asteille, lukioille ja ammatilliseen koulutukseen sekä opettajille ja opettajankoulutukseen.

 

kopiraittila.fi

AVEK – Luovan työn tukija

Osanamme toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee monimuotoista av-kulttuuria tekijänoikeusvaroin. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia.

Etusivu

Tuet ja hakuohjeet

AVEK tiedottaa -uutiskirje

Lataa ©-info!

©-info on verkkosivuilta tai pdf-dokumentista löytyvä kuvake, jota klikkaamalla saat sivustolla olevien sisältöjen tekijä- ja käyttöoikeustiedot. Kuvakkeen takaa löydät tiedon siitä, kuka sisällön – kuvat, artikkelit, videot ja muut materiaalit – on tehnyt ja tuottanut. ©-infon käyttö on maksutonta, ja kuvake voidaan liittää mille tahansa verkkosivulle tai pdf-lomakkeeseen.

©-info